Säännöt

Turnauksessa noudatetaan SKL:n virallisia sääntöjä seuraavin poikkeuksin:

• 14- ja 13-vuotiailla ikäluokilla puolustusmuoto on vapaa. 12-vuotiailla ja sitä nuoremmilla ikäluokilla on pakollinen pelaajavartiointi. Peluuttamismääräyksiä ei ole.
  • Kaikissa ikäluokissa yli 30 pisteen johdossa olevan joukkueen on palattava puoleen kenttään oman korin jälkeen
  • Peliajat ovat 14-12-vuotiailla 2 x 14 minuuttia tehokasta aikaa. 11-vuotiaat ja sitä nuoremmat pelaavat 2 x 12 min tehokasta aikaa. Puoliaika kaksi (2) minuuttia.
  • 12-vuotiaiden ikäluokassa pelataan korkeisiin koreihin, pallolla nro 5.
  • Joukkuevirheet lasketaan kummassakin erässä erikseen ja ne täyttyvät kuudesta virheestä. Vapaaheittoja heitetään seitsemännestä virheestä alkaen.
  • Joukkueilla on käytössään yksi aika lisä ensimmäisellä puoliajalla ja toisella puoliajalla kaksi.
  • Pelin päättyessä tasapisteisiin pelataan 2 minuutin jatkoaika tehokasta aikaa. Jos jatkoajankin jälkeen tilanne on tasan, ratkaistaan ottelu "sudden death" -periaatteella, ensimmäinen piste ratkaisee. Jatkoaika alkaa ylösheitolla. Jatkoajalle joukkueet eivät saa ylimääräisiä aikalisiä, mutta voivat käyttää yhden, jos toisella puoliajalla on aikalisä jäänyt käyttämättä.
  • Pelaaja saa osallistua turnaukseen pelaamalla vain yhdessä joukkueessa. Joukkuetta ei saa vaihtaa kesken turnauksen.
  • Joukkueessa voi pelata yli-ikäinen, jolla on liiton pelilupa joukkueessa tai jolle haettu pelilupa turnausorganisaatiolta.

Epäselvissä tapauksissa joukkueen johdon on käännyttävä salivastaavan puoleen. Mahdolliset vastalauseet on jätettävä salivastaavalle KIRJALLISENA 15 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Samalla on maksettava vastalausemaksu 70 euroa, joka palautetaan, jos vastalause hyväksytään. Vastalauseen käsittelee jury. Jury käsittelee vain sellaiset tapaukset, joiden lopputulos voi olla 20-0. Uusintaottelua ei pelata. Juryn päätös on lopullinen.

Jokaisella pelaajalla tulee olla voimassaoleva urheilijan tapaturmavakuutus, joka kattaa kilpaurheilussa koituneet vahingot. Turnausorganisaatio ei korvaa mahdollisia loukkaantumisia pelikentällä tai sen ulkopuolella.